Himachal View theme

Verslag BBB-tocht 1 april 2012 : Immoweb 2.0

Op deze Hoogdag voor wielerliefhebbers stonden we met 12 aan de start in het Ter Kamerenbos. Michel nam ons op op sleeptouw voor de klassieke Immoweb route. Deze loopt langs Hoeilaart, Overijse, Genval en andere gemeenten ten Zuiden van Brussel en heeft haar naam verdiend aan de chique villa’s en andere opgeknapte boerderijtjes.
In het Zoniënwoud hadden we de Duboislaan voor ons alleen: auto’s mochten er vandaag niet door. Daarna ga het snel via Hoeilaart en pittige Waverse steenweg naar Maleizen. Daar speelt de creativiteit van Michel ons parten: Joël pauzeert en wij wijken af van de traditionele route. Ondanks een kleine zoektocht van Ronald en co moeten we met 11 verder.
Daarna blijft Michel ons verrassen met een originele tocht: ik herkende stukken Immoweb maar dan in de andere richting. Als hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) trakteert hij ons op la route de Pecrot. Ja, dat dorpje dat inderdaad bekend werd door het treinongeval. Bij ons zijn er bij onze tocht die over de taalgrens zigzagt geen communicatieproblemen tussen Canadezen, Belgen, Noren, Amerikanen, Nederlanders en Fransen. Mijn excuses als ik een groep over het hoofd gezien heb
Voor mij moest de grootse verrassing nog komen met 100 jeugdsentiment. Michel gidst ons door de campus exacte wetenschappen van de Leuvense Universiteit. Daar heb ik 5 jaar vertoefd en ook mijn Plechtige Communiefiets al babbelend tegen een paal naar de knoppen gereden.
Onze gids gaat voor kwaliteit en kent de streek als zijn broekzak. Hij loodst ons over een prachtig fietspad tussen de velden via Bertem naar Neerijse. En ook daar kiest hij voor de mooie route achterin naar Maleizen.
Uiteindelijk halen we Groenendaal met zijn 11-ven. Vanaf daar valt de groep beetje bij beetje uiteen wanneer de ene na de andere huiswaarts keert. Aan de kiosk blijft er na ca. 90 km nog een man of 5 over.

avr022012

Published by Maillot blanc at 09:41 under Uncategorized

Mots-clefs

Andenne Anhée Ardennes Aurore Cyclo Automne Bordure Brabant wallon Brevet à dénivelé BRM Bruxelles Calendrier Couvin Cyclisme Cyclo Echternach Eddy Merckx Farniente Flandrien Fons De Wolf fringale gehakt Gent Ghislain Marechal Halle Jos Huysmans kanaal lendemains de la veille magnifique Maillots Maredsous Mons-Chimay-Mons Météo Namuroise Nieuwenhove Omloop Pajottenland pavés Presentation Randonneur Rochefort Saarbrücken Tienne des Français Vedrin Vieille prune Zuunbeek

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Recherche